Bibliotecarii publici – instruiți în IT prin portalul e-aptitudini

March 3, 2010 in ANBPR, cursuri, Noutati

Partener în proiectul e-aptitudini, ANBPR a primit o donație de 2000 de vouchere pentru accesarea de cursuri IT prin portalul specializat recent lansat. Aceste vouchere vor fi atribuite bibliotecarilor din bibliotecile publice membre.

Donația are ca scop creșterea impactului e-aptitudini în zona rurală și nu numai. Pe de altă parte, cultivarea IT a bibliotecarilor va conduce implicit la atragerea altor categorii de utilizatori către tehnologie, prin propagarea bunelor practici de învățare.

Prin interfața pusă la dispoziție de portalul e-aptitudini, funcțional de la 1 Martie, utilizatorii pot găsi cu ușurință conținutul educațional de care au nevoie, pot repera furnizorii acreditați și se pot înscrie pentru unul sau mai multe cursuri IT în funcție de pregătirea și interesele proprii de formare.

Pe de altă parte, furnizorii de training își pot face cunoscută oferta educațională prin intermediul portalului, intervenind în conținutul ofertei proprii de oricâte ori este nevoie.

Mai multe informații puteți găsi în comunicatul ANBPR pe acest subiect, accesibil la calea:

http://www.anbpr.org.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=295:bibliotecarii-publici-primii-beneficiari-ai-serviciilor-de-formare-facilitate-de-portalul-e-aptitudini-&catid=35:tiri&Itemid=27


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses to Bibliotecarii publici – instruiți în IT prin portalul e-aptitudini

  1. Tot in aceeasi directie, iata o stire faina:

    “Telecentre-Europe isi propune sa sustina „Saptamana eSkills”, prin initiativa de a aduce online, peste 10 000 de persoane din intreaga Europa. Unul din evenimentele derulate in perioada 1-5 martie 2010, saptamana aptitudinilor IT, este Get Online Day, campanie coordonata de Telecentre-Europe si parteneri din 15 tari participante. In Romania, campania denumita generic Hai pe net! este sustinuta de Fundatia EOS in parteneriat cu Programul Biblionet si ANBPR, Programul Microsoft Unlimited Potential si Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, iar evenimentul cu acelasi nume, din data de 4 martie 2010, se va desfasura in peste 100 de comunitati din 20 de judete.
    In toate e-centrele, PAPI-urile si bibliotecile implicate in organizarea evenimentului Hai pe net se urmareste atragerea cat mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima data in spatiul virtual. Activitatile diversificate pe care organizatorii locali si le-au propus sa le dezvolte in acesta zi, tin cont, in primul rand, de specificul comunitatii, insa sunt toate orientate inspre constientizarea participantilor asupra beneficiilor ce rezulta din accesul la informatie.”
    http://www.biblionet.ro/show/index/k/439/a/675

  2. Mi se pare foarte interesant ca majoritatea cursurilor sunt despre cum folosim Windows-ul nu calculatorul.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *