Europeana Local in Romania

June 22, 2010 in Biblioteci europene, Biblioteci romanesti, Conferinte 2010, Noutati, Prezentare

Această prezentare a doamnei Stanca de la Biblioteca Județeana Cluj merită cunoscută deoarece face o foarte bună trecere prin proiectele și documentele legate de digitizarea din România.
[slideshare id=4565228&doc=europeanalocalinromaniasstanca-100621105942-phpapp01]


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 responses to Europeana Local in Romania

 1. Dragă Claudia,

  abia astăzi am apucat să vorbesc cu colegii prezenţi la Cluj, aşa că te rog să ierţi întârzierea cu care îţi mulţumesc pentru darul minunat, nici nu ştiu să spun ce a fost mai mare surpriza sau bucuria? MULŢUMESC !

  Legat de Europeana Local, ce pot să spun, de-a lungul timpului, Biblioteca Judeţeană Cluj a coordonat o serie de proiecte importante – există deja o tradiţie acolo – iar acesta se numără printre ele.

  Daca sunt încă discuţii legate de proiect – şi aici mă refer doar la Europeana – se pare că încet, încet, lucrurile încep să se mişte (vezi :http://blog.bjbv.ro/?p=857)

 2. Daga Claudia 🙂 cu placere. M-a bucurat mult intalnirea la Cluj cu echipa tanara si frumoasa din Brasov (de la judeteana si universitara). Sunteti un exemplu de profesionalism pe cre toti participantii l-au admirat.

  Lucrurile se misca incet incet insa marea bucurie e ca bibliotecile de la noi nu mai asteapta sa li se dea indicatii de la centru ca sa porneasca pe drumul asta. Din pacate e mult mai multa munca si e mai greu decat ar trebui insa asa invatam.

 3. Am fost intrebata daca, din cele discutate la Cluj stiu sa exista un convertor (standard) din MARC in ESE. Din cate am inteles eu pentru cei care participa la EuropeanaLocal nu este nevoie de un astfel de convertor deoarece majoritatea documentelor fie sunt create acum special pentru acest proiect fie nu au avut metadata si deci ceea ce se face acum respecta direct Dublin Core plus elementele specifice ESE.

  • Pentru acest proiect metadatele sunt create de la zero, deoarece softul de biblioteca folosit, Tinlib-ul nu are modul de descriere bibliografica pentru toate tipurile de documente.
   Pentru documentele care sunt descrise si in Tinlib nu s-a folosit un convertor.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *