Despre voluntari și voluntariat

September 29, 2010 in voluntari

Acum că am văzut că bibliotecarii fac voluntariat mă gândeam să ne gândim un pic la voluntarii pe care îi avem sau putem să îi avem în bibliotecă. Am avut recent surpriza să observ cum bibliotecarii vorbeau despre voluntari ca despre niște roboței căroră le spui ce să facă și fac. Bibliotecarii în cauză nu mi-au dat impresia că înțeleg procesul complex pe care îl presupune munca voluntară și cât de important e să cauți voluntarii căroră le face plăcere să lucreze în bibliotecă sau pe care să-i faci să se îndrăgostească de bibliotecă.

Cred deci că nu strică să mai aflăm câte ceva despre voluntariat:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 response to Despre voluntari și voluntariat

  1. Superb filmuletul: m-a transportat inapoi in timp, m-am regasit in situatiile prezentate.

    Mi-am adus aminte cum am suferit ca un caine dupa 12 ore de plantat stejarei la Snagov, insa sufletul imi canta deja prin padurea de peste 30 de ani la care pusesem si eu umarul :).

    Si mi-a mai adus aminte cum dadeam din colt in colt cand de cate ori se intampla (nu des, insa s-a intamplat!) sa vina in biblioteca in care lucram oameni care sa imi spuna “Vreau sa fac voluntariat la voi in biblioteca!”. Eram paralizata de dorinta lor – pur si simplu nu stiam unde sa le facem loc sa ne ajute, cum sa-i ajutam sa ne ajute!!!

    Asa ca, ii multumesc Claudiei pentru prilejul pe care mi l-a oferit pentru a intreba:
    Sunt Anca si vreau sa fac voluntariat in biblioteca. Am de dat 1-2 ore online zilnic, sau cateva ore “live” sambata. Ce pot sa fac pentru voi? Cine ma vrea si pentru ce?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *