Caștigătorii Campaniei “Hai pe net!”

May 1, 2011 in advocacy, Alfabetizare informationala, Biblioteci publice

Am bucuria să consemnez aici rezultatele Campaniei “Hai pe net! – 2011”. Această ediție a concursului a adus cu ea și o premieră: două dintre cele mai bune biblioteci comunale vâlcene  😳 – Pietrari și Grădistea – se numără printre cei 10 câștigători ai competiției. Anul trecut, reamintesc, Biblioteca Publică Gradistea-Vâlcea a fost de asemenea premiată în cadrul Campaniei “Hai pe net!”.

Comunicatul oficial al EOS Romania:

“Într-o singură zi, peste 4800 de români din întreaga țară au fost online pentru prima dată”

● Iar campania hai pe net! și-a desemnat câștigătorii

Astazi, 29 Aprilie 2011, campania Hai pe net!, si-a desemnat câstigatorii din cadrul competitiei pentru realizarea unor povesti de succes ce reflecta rezultatele eforturilor de incluziune digitala a tuturor cetatenilor în societatea informationala, competitie lansata în cadrul saptamânii „Get on line week”, care s-a desfasurat în perioada 28 februarie – 5 martie.

În calitate de organizator principal al evenimentului, Fundatia EOS România, a primit un numar de 29 de filme în care sunt prezentate povesti de succes, marturii ale contributiei aduse de fiecare telecentru cu privire la formarea abilitatilor TIC ale tuturor celor interesati sa îsi dezvolte aceste competente, sa comunice si sa contribuie astfel la dezvoltarea lor personala, dar si la dezvoltarea economica a societatii în care traiesc.
Toate cele 29 de filme care au intrat în competitie au cuprins povesti de viata de succes, emotionante, motiv pentru care membrii juriului au avut o misiune dificila în a premia doar 10  filme din cele primite de catre organizatori. Juriul a fost format din dna. Sanda Foamete, Senior Manager pentru Audienta Academica si Educationala, dna. Cora Kelemen – Consultant Comunicare si dl. Laurentiu Bunescu  – Project Manager, Telecentre Europe.
Iata cei 10 castigatori:
1. Colegiul Național Ioan Slavici Satu Mare
2. e-centrul Recaș, jud. Timiș
3. Biblioteca Pietrari, jud. Vâlcea
4. PAPI Zlatna, jud. Alba
5. e-centrul Diosig, jud. Bihor
6. Biblioteca Gradiștea, jud. Vâlcea
7. e-centrul ARCS, Drobeta Turnu Severin
8. Biblioteca Târgu Bujor, jud. Galați
9. PAPI Saschiz, jud. Mureș
10. PAPI Jimbolia, jud. Timiș
Filmele si reportajele premiate au fost postate pe youtube iar începând cu 02 Mai acestea vor putea fi vizionate pe site-ul www.ecentre.ro.

În România, campania denumita generic Hai pe net! 2011 a fost sustinuta de Fundatia EOS în parteneriat cu Programul Microsoft Unlimited Potential, ANBPR – Asociația Naționala a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, APDETIC, Fundația Techsoup și Rețeaua eCentrelor din România, iar evenimentul cu acelasi nume, din perioada 28 februarie – 5 Martie, s-a desfasurat în peste 400 de comunitati din  31 de judete.”

__________

Blogul colegei mele Crina Popescu, bibliotecara la Biblioteca Publica Pietrari-Valcea (alt blog!), unde poate fi vazut si filmuletul câștigator.
Și un al treilea blog, dedicat unui proiect initiat de aceeași bibliotecară!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 response to Caștigătorii Campaniei “Hai pe net!”

  1. delia said on May 2, 2011

    Felicitari Irinei si fetelor din Diosig. Dupa cum se vede in postarea lor, aici reusita este rezultatul colaborarii intre e-centru, scoala si biblioteca.
    http://bibliotecadiosig.blogspot.com/2011/03/hai-pe-net-la-diosig.html.
    Imi pare bine ca eforturile lor au fost rasplatite.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *