Internship în bibliotecile din Vâlcea

June 22, 2011 in Biblioteci publice, Colaborari, concurs, IREX, LIS, programe, studenti

Ești student la o facultate de biblioteconomie și știința informării din București sau Timișoara? Vrei să știi cum arată și cum funcționează biblioteca publică? Vrei să ajuți și să te implici?

.prezi-player { width: 550px; } .prezi-player-links { text-align: center; }

Mai multe informații pe www.biblionet.ro


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 responses to Internship în bibliotecile din Vâlcea

 1. Ești bibliotecar la o biblioteca publica din judetul Valcea? Vrei să contribui la o cat mai buna formare profesionala a viitorilor absolventi de biblioteconomie si stiinta informarii? Vrei să ajuți și să te implici?
  🙂 🙂 🙂

 2. Draga Claudia,
  Multumesc mult pentru ajutor. Doar o mica adaugire: link-ul catre sectiunea de forum dedicata acestui program de internship – http://www.biblionet.ro/forum/viewforum.php?f=27&sid=81cb9c1822a11f62b3c15c9bdf4b0070
  Ce se gaseste acolo? Descrierea programului, formularele pentru aplicatii (pentru bibliotecari si pentru studenti) si o sectiune de “Intrebari si raspunsuri” care sufera tare tare, caci e goala!

 3. Well, well, well…

  Mi-a povestit o colegă, absolventă a celebrei de acum Şcoli postliceale de biblioteconomie din Bucureşti, pe care a frecventat-o între anii 1970-1972 că, pe parcursul anului şcolar, aveau ore de practică în bibliotecile din Bucureşti de două ori pe săptămână.
  În vacanţe făceau o lună şi jumătate de practică în bibliotecă. Ea aşa îşi aduce aminte.

  Nu ştiu care e programa în învăţământul superior biblioteconomic astăzi. Dar, după semnalele din teren, e necesară mult mai multă practică.

  Programul pentru studenţi mi se pare foarte binevenit. Îi admir pe cei din Vâlcea că se implică în el. Lucrul cu voluntari, în general, presupune devotament şi mobilizare suplimentară, dar, bine coordonat, aduce şi mari satisfacţii.

  Simt nevoia să adaug că în limba română putem spune şi “stagiu”. Însă înţeleg şi faptul că acum toate trebuie să fie “proiecte” şi “programe”.

 4. Revin cu informatii proaspete despre programul / stagiul de internship (multumesc pentru corectii si sugestii Ioana).
  asa cum arata in prezentarea initiala, decisesem sa pilotam cu judetul Valcea, insa n-am avut suficienti amatori – timpul scurt pentru aplicatie, perioada de concedii si alti factori i-au impiedicat pe colegii din Valcea sa aplice in numar mare. Asa ca am extins oferta si catre biblioteci pre-selectate de noi din judetele Iasi, Cluj, Sibiu si Mures. Fiti cu ochii pe noi (aici: http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=27&t=268&p=5087#p5087) caci pe 1 iulie vom publica aplicatiile bibliotecilor, vom anunta care sunt bibliotecile-gadza selectate si vom “da liber” la facut planuri de actiune. 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *