Alte Ateliere de Vacanta la Biblioteca Judeteana Valcea

August 4, 2011 in Bibliotecari, Biblioteci romanesti, Practici bune, Proiecte, Public: copii şi tineret, voluntari

Ca si in anii precedenti, Sectia Imprumut Carte pentru Copii a fost inima Atelierului de Vacanta 2011.

Proiectul ei din acest an a avut ca tema: Dezvoltarea inteligentei emotionale si a creativitatii copiilor.

Echipa de proiect (Maria Barbu, Elena Gogoase, Irina Grigore, Monica Cosac), colaboratorii (Lucia Ciubuca, Alina Matica, Adriana Edu, Elena Rotomeza, Violeta Scrociob, Gabi Dumitrescu, Ileana Tudorescu, Florentina Dumitrescu) si voluntarii (Stefania Trana, Valentina Ciochina, Mihaela Ciochina, Ingrid Hutu) au urmarit ca beneficiarii proiectului (copii de varsta prescolara si scolara) sa-si petreaca o parte din timpul liber intr-un mod placut si instructiv, sa-si exprime gandurile si sentimentele prin arta, intr-un mod securizat, sa-si transforme emotiile si sentimentele, sa-i asculte pe ceilalti copii cand vorbesc despre ceea ce simt si gandesc, sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce spun si fac.

Mijloacele utilizate au fost: lectura, basmele si povestirile, colajul, desenul si pictura, teatrul, muzica, filmul, prezentarile Power Point.

Album foto Creativitate

Album foto Trupa de dans

Album foto Clasa de Pictura

Album foto Prichindei

Serviciul Marketing-Dezvoltare a iesit si el anul acesta in fata cu doua proiecte deosebite:

Codul bunelor maniere pentru copii, initiat de bibliotecarele Mirela Brucar, Dana Barbu si Adina Cismaru-Croce, avand ca obiectiv insusirea unor reguli de comportament in urmatoarele situatii: cand esti impreuna cu altii, cand e nevoie sa te descurci cat mai usor, indiferent unde te-ai afla, cand vrei sa stii cum sa te comporti intr-o situatie noua sau complicata.

 

Album foto Codul bunelor maniere

Cu Azorel si prietenii sai la Biblioteca, coordonat de bibliotecarele Alina Matica si Lucia Ciubuca. Acesta a avut ca obiective:

– familiarizarea copiilor cu animalele de companie, cu calitatile si necesitatile lor;

– pregatirea si responsabilizarea copiilor in ceea ce priveste ingrijirea animalelor de companie;

– oferirea unor sfaturi concrete privind igiena, hranirea, bolile, comportamentul animalelor de companie;

– crearea unui grup sudat de mici iubitori ai animalelor, care sa stie sa sustina cauza animalelor si sa actioneze responsabil.

Beneficiarii proiectului au luat parte la prezentari interactive (carti, filmulete, site-uri) despre diverse animale de companie; si-au impartasit opiniile, cunostintele, experientele legate de relatia cu animalele de companie, invatand si unii de la altii; au deprins cateva abilitati de buna interactiune cu animalele de companie, de ocrotire a acestora; au discutat cu un medic veterinar, cu un specialist in domeniul cresterii animalelor de companie, cu un reprezentant de la o Asociatie de Protectie a Animalelor; au vizitat un pet-shop local si un cabinet veterinar. Proiectul i-a avut drept parteneri pe doctorul Dragos Constantinescu si Asociatia de Protectie a Animalelor “A Doua Sansa” Ramnicu-Valcea.

 

Album foto Cu Azorel si prietenii sai la Biblioteca

Cu o asemenea oferta de activitati, toti copiii (dar si bibliotecarii si voluntarii ;-)) si-ar fi dorit ca vacanta sa tina mai mult!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *