Manuscrisele de la Marea Moartă, on-line. Ce poate oferi tehnologia!

September 27, 2011 in acces deschis, Alfabetizare informationala

Manuscrisele de la Marea Moartă, care conţin unele dintre cele mai vechi texte biblice cunoscute, sunt disponibile online începând de luni, graţie unei iniţiative a Muzeului Israelului din Ierusalim, care găzduieşte aceste documente, informează AFP.

CLICK AICI PENTRU A LE CITI

Documentele, “de o importanţă foarte mare pentru că ele constituie fundamentele moştenirii monoteiste mondiale”, potrivit unui comunicat emis de conducerea muzeului, datează din epoca celui de-Al Doilea Templu evreiesc, în urmă cu 2.000 de ani.

sursa: http://www.gandul.info/magazin/manuscrisele-de-la-marea-moarta-disponibile-online-click-aici-pentru-a-le-citi-8805925


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses to Manuscrisele de la Marea Moartă, on-line. Ce poate oferi tehnologia!

  1. 🙂 imi place entuziasmul tau Valentin insa nu uita sa mentionezi ca este vorba de un proiect sustinut de Google.

  2. Pai da, scrie in articol!
    Update:
    Utilizatorii pot descoperi aceste documente la un nivel de precizie a detaliilor fără precedent. “Detalii care nu pot fi văzute cu ochiul liber pot fi mărite până la 1.200 de megapixeli, adică o rezoluţie de 200 de ori mai mare decât cea a unui aparat foto obişnuit”, se precizează în acelaşi comunicat.

    Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu grupul de internet Google, iar costurile sunt estimate la 3,5 milioane de dolari (2,5 milioane de euro).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *