Noaptea Bibliotecilor – efervescență nocturnă în paradisul cărților

September 29, 2011 in acces deschis, ANBPR, Bibliotecari, Biblioteci publice, Nopatea Bibliotecilor, Noutati

București, 28 septembrie 2011  În noaptea de 01-02 Octombrie a.c., între orele 18.00 p.m -04.00 a.m., mai multe biblioteci din București, precum și peste 35 de biblioteci publice din țară își vor deschide porțile pentru public. Programul evenimentului va cuprinde conferințe, dezbateri, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, concursuri și multe altele, după un scenariu particularizat pentru fiecare bibliotecă în parte.

Campania Noaptea Bibliotecilor va avea acoperire națională și va antrena participanți de toate vârstele. Scopul manifestării, prima de acest fel cu implicarea unui număr important de biblioteci, se dorește o pledoarie pentru mersul la bibliotecă, pentru redescoperirea lecturii de plăcere și a socializării în spații adecvate deopotrivă activității culturale, divertismentului și petrecerii timpului liber.

„Campania Noaptea Bibliotecilor este rezultatul unui parteneriat între ANBPR, Asociația Excedo, Marketer Club și numeroase biblioteci publice din majoritatea regiunilor țării. Conceptul unei activări nocturne a bibliotecilor nu este, în sine, o noutate. Premiera pentru spațiul cultural românesc o reprezintă, însă, dimensiunea și efervescența pe care le are astăzi acest fenomen. Prin această ieșire din cotidian, încurajăm inițiativa și creativitatea bibliotecarilor și stimulăm, totodată, interesul utilizatorilor pentru serviciile disponibile astăzi în bblioteci”, a declarat Doina Popa, președintele ANBPR.

Printre participanții la Noaptea Bibliotecilor se numără Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” București, Biblioteca Metropolitană București, Biblioteca Pedagogică Națională “I.C. Petrescu”, Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice și numeroase biblioteci județene, orășenești și comunale din țară.

„Bibliotecile publice sunt în schimbare și se pregătesc să devină spații comunitare de interes general, cu oferte din ce în ce mai atractive și mai actuale pentru utilizatori. Pe fondul acestei noi relaționări a bibliotecii cu publicul său, sperăm ca, într-un orizont de timp apropiat, vizitele la Bibliotecă să devină o preocupare curentă pentru cât mai mulți români, din toate categoriile de vârstă”, a declarat Ioana Crihană, Director Executiv al ANBPR.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *