In premiera: cum va arata noul site in engleza al BCUB

October 28, 2011 in Biblioteci romanesti

BCU Bucuresti ne tine in suspans cu noul sau site care pentru mine este un drum inchis (suspansul, deci, in cazul meu provine din asteptarea momentului in care isi vor da sema si cei de la biblioteca si vor renunta la acest proiect). Deocamdata, am dat intamplator peste ceea ce pare a fi varianta in engleza, care nu prezinta nicio surpriza, insa e o idee buna ca s-a renuntat la vechiul site in engleza. Evident, sunt site-uri paralele, google sites, din cate se pare, nu permite crearea unui web multilingv in adevaratul sens al cuvantului.

Nu stiu cum vi se pare voua, dar eu daca as fi in locul celor de la BCUB as dezactiva butonul de la baza site-ului de unde poti avea acces la Activitatea Recenta, adica la toate modificarile care s-au facut pe site (ceea ce e mostenirea faptului ca la inceput google sites era gandit sa fie ca un fel de wiki, de site colaborativ pentru realizarea de mici proiecte si astfel de lucruri). Pentru un site institutional mi se pare ca nu da bine, e prea multa transparenta de care nu e nevoie. Este ca si cum administratorul site-ului s-ar schimba de haine noaptea intr-un balcon cu lumina si cu ferestrele deschise. Daca nu se stie, optiunea pentru a dezactiva aceasta functie se gaseste in: Mai multe actiuni->Gestionati site-ul-> jos de tot sunt setarile pentru acces unde se poate alege “Numai colaboratorii” atat la “Utilizatorii care pot accesa activitatea pe site” cat si la “Utilizatorii care pot accesa istoricul versiunilor”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses to In premiera: cum va arata noul site in engleza al BCUB

  1. Scrie “Vizit us”..in partea dreapta a paginii..si “spectaculosity” putin mai jos. Cine o fi facut varianta in limba engleza? Ion Iliescu?

  2. “Spectaculosity” sounds/looks spectacular!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *