Premiile ANBPR: tot în “semilegalitate” suntem? când dăm cărţile pe faţă?

May 3, 2012 in advocacy, ANBPR, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor

Aflu cu totul intamplator ca la Conferinta ANBPR recent desfasurata la Targu Mures s-au decernat (si) niste premii din partea mult iubitei şi stimatei noastre asociaţii profesionale.

Din cate se pare, premiul “Bibliotecarul Anului” oferit de ANBPR i-a revenit Corinei Ciuraru, sef Serviciu Automatizare/ Biblioteca Judeteana Braila. Sincere felicitari, Corina, si la cat mai multe reusite si recunoasteri!

Din cate se mai zice, un produs al “Grupului Impact”, “Ghidul de bune practici in situatii de risc” a fost de asemenea premiat. Felicitari tuturor celor care au contribuit!
*

Nu este deloc bine ca evenimente precum cele de mai sus sa se consume ca biete efemeride …ne plângem că n-avem culturi organizaţionale moderne, că n-avem o cultură profesională comparabilă cu ale bibliotecarilor din lumea civilizată, însa nu facem nimic pentru schimba aceasta dezonoranta stare de lucruri…

PS: măcar cu ocazia “conferinţelor”, pe http://www.anbpr.org.ro/ ar fi de dorit sa citim ceva mai mult decât potopuri de vorbe pe pustiuri de idei ….bunăoară călduţul mesaj tovărăşesc al ex-ministrului Hunor Kelemen, adresat membrilor unei profesii pe care a sprijinit-o până n-a mai putut…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 response to Premiile ANBPR: tot în “semilegalitate” suntem? când dăm cărţile pe faţă?

  1. In legatura cu premiile si eu as vrea sa stiu cat mai concret criteriile care s-au luat in considerare de catre Biroul Asociatiei. As trebuie sa fie cat mai transparent aceasta decizie si sa nu se acorde acele premii doar acelora care au sustinere sau sunt membri in Biroul Asociatiei.
    Ar trebui ca macar sa fie afisate pe siteul ANBPR cine a luat aceste premii si sa fie argumentate deciziile. Eu am ramas foarte dezamagit dupa aceasta etapa.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *