by

Admiterea la Științe ale Informării și Documentării

July 6, 2012 in Biblioteconomie, educatie, Invatamant

Admiterea la specializarea Științe ale Informării și Documentării  de la Facultatea de Litere a Universității din București se face pe baza unui concurs de dosare, în urma căruia media de admitere rezultă din nota obţinută la proba scrisă de limba şi literatura română la bacalaureat (pondere 2/3) și din media celorlalte probe scrise date la bacalaureat (pondere 1/3).

Actele necesare pentru înscrierea la admitere sunt următoarele:

1. diploma de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta, în copie legalizată (absolvenţii care au susţinut examenul de bacalaureatul în sesiunea 2012 vor aduce o adeverinţă de la liceu care atestă calitatea de absolvent şi în care se menţionează totodată media generală, notele obţinute la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma);

2. certificatul de naştere, în copie legalizată;

3. certificatul de căsătorie în copie legalizată (unde este cazul);

4. adeverinţa medicală-tip de la medicul de familie, din care să rezulte că este apt/ă pentru învăţământul superior;

5. trei fotografii tip buletin / carte de identitate;

6. B.I. sau C.I. în copie xerox;

7. chitanţa de plată a taxei de înscriere (150 de lei pentru prima opţiune; 100 de lei pentru a doua opţiune; câte 50 de lei pentru următoarele opţiuni);

Atenție – cadrele didactice auxiliare (bibliotecari, secretare) nu plătesc taxa de admitere. Pentru a beneficia de această scutire este nevoie să aduceți o adeverință din care să rezulte calitatea de cadru didactic auxiliar.

8. diploma de olimpic, în copie, numai pentru candidaţii care se înscriu ca olimpici;

9. Candidaţii din Republica Moldova vor depune şi o copie simplă după paşaport;

10. Persoanele care solicită scutirea de taxe de admitere vor prezenta unul dintre următoarele documente:

a. copii legalizate după certificatele de deces al părinţilor (în cazul celor orfani de ambii părinţi);

b. adeverinţe de la casa de copii (în cazul celor aflaţi în această situaţie);

c. adeverinţe din care să rezulte calitatea de personal didactic (în activitate) a susţinătorilor legali;

d. adeverinţe din care să rezulte calitatea de personal încadrat la Universitatea din Bucureşti pentru susţinătorii legali ai candidatului.

Pentru studiile de licență – specializarea Științe ale Informării și Documentării  – (50 de locuri la buget si 10 locuri cu taxă) calendarul admiterii este:

9 – 15 iulie: Înscrierea candidaților după următorul program:           luni-vineri:9.00-14.00;

                                                                                                                       sâmbătă duminică:9.00-12.00;

22 iulie: afișarea rezultatelor

23 iulie: depunerea contestațiilor (Între orele 9.00 și 18.00);

24 iulie: rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor (în jurul orei 20.00);

25 – 29 iulie: depunerea opțiunilor pentru locurile bugetate (depunerea diplomei de bacalaureat în original – în lipsa acestei forme de reconfirmare se pierde locul bugetat sau posibilitatea de a fi absorbit pe locurile bugetate  – 9.00 – 14.00 luni-vineri);

25 – 31 iulie: depunerea opțiunilor pentru locurile cu taxă –  în lipsa acestei forme de reconfirmare se pierde locul cu taxa  (depunerea avansului: 9.00 – 14.00 luni – vineri   și 9.00 – 12.00 sâmbătă și duminică);

29 iulie: afișarea rezultatelor la locurile bugetate (în jurul orei 20.00);

31 iulie: afișarea rezultatelor la locurile cu taxă (în jurul orei 20.00);

22 – 31 iulie: restituirea dosarelor în cazul candidaților cu medii sub cinci la examenul scris și în cazul candidaților care vor  se retrage.

Pentru programul de masterat Gestionarea Informatiei in Societatea Contemporană (tematica si bibliografia sunt disponibile pe site) (30 de locuri la buget) calendarul admiterii este următorul:

3 – 10 septembrie: depunerea dosarelor

21 septembrie: data limită de afișare a rezultatelor

Pentru mai multe informatii http://litere.ro/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 responses to Admiterea la Științe ale Informării și Documentării

 1. Si birocratia asta nu poate fi simplificata? In loc de copie legalizata nu se poate cere o simpla copie xerox si originalul pe care sa le confruntati voi cand le primiti, adica secretara, si sa retineti copia pe care sa puna o stampila ca a vazut originalul? Ati primit si adeverinte d ela medicul de familie in care spunea ca nu e apt pt studii universitare? Din curiozitate, care ar fi motivul? De ce trebuie si CI si certificat de nastere si pasaport, ca sa vedeti daca nu cumva intre timp s-a schimbat data de nastere? Se poate sti unde trebuie platita frumusica suma de 150 de lei si celelalte?

 2. – În privința birocrației manifestate cu privire la solicitarea copiilor legalizate există următoarea justificare: doar în acest mod există certitudinea că cei care-ți depun dosarul nu dețin acte false pe care le „autentifica” cei care primesc dosarele. În acest mod, responsabilitatea pentru autenticitatea actelor revine notarului, nu unei secretare implicată în procesul de admitere. (Tentative au existat, așadar s-a recurs la această variantă absolut legală).
  – Solicitarea adeverinței medicale este o uzanță inclusiv la angajare! În cazul nefericit în care se dovedește că adeverința medicală nu corespunde realității, responsabilitatea pentru starea de sănătate a studentului / angajatului nereflectata corespunzător în dovada cu pricina aparține medicului.
  – Se solicita CI sau pașaport. Pe CI, față de certificatul de naștere, este menționat și domiciliul și, cu certitudine CNP-ul fiecărei persoane. Nu este exclus ca, mai ales în privința studentelor, sa nu mai coincidă nici numele din CI cu cel de pe certificatul de naștere.
  – Cuantumul taxelor despre care pomeniți au fost aprobate în şedinţa de Senat a Universităţii din Bucureşti din data de 16 mai 2012 si sunt încasate de Universitatea din București (pentru informații suplimentare accesați : http://admitere.unibuc.ro/infoadmitere/studii-universitare-de-licenta)

 3. Poate ma insel, dar notarul nu verifica daca originalul nu e falsificat, verifica, cred, daca o copie corespunde cu ce s-a prezentat ca fiind original. Falsificarea unui original e responsabilitatea celui care l-a falsificat. Secretara/secretarul nu ar autentifica nimic, ar spune ca o copie este la fel cu un aparent original.

  Va referiti la sanatate mintala? Sau nu acceptati decat studenti sanatosi? Si care ar fi motivul?

  Atunci sa aduca toate actele doar studentele maritate, banuiesc ca nu sunt asa multe la varsta asta.

  Nu scrie nici unde m-ai trimis tu unde trebuie platiti banii adresa si orar sau numar de cont.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *