Nocturna Bibliotecilor – o noapte și 1001 idei de weekend

November 14, 2012 in ANBPR, BIBLIONET, Bibliotecari, Biblioteci publice, Biblioteci romanesti, campanie promovare, Nocturna Bibliotecilor, Noutati

București, 14 noiembrie 2012  La inițiativa ANBPR și a bibliotecilor publice, în noaptea de sâmbătă, 17 spre 18 noiembrie a.c., începând cu ora 18.00, se va da startul celei mai inedite campanii de activități culturale și recreative pe timp de noapte, sub genericul NOCTURNA BIBLIOTECILOR.

Evenimentul se bucură de participarea a numeroase biblioteci din țară și din București. Acestea își vor deschide porțile în afara orelor obișnuite ale programului de lucru și-și vor primi oaspeții cu evenimente speciale, experimente culturale în premieră, adevărate demonstrații de bun gust, inovație  și creativitate. Detalii despre programul bibliotecilor implicate sunt accesibile pe blog-ul campaniei, la calea http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com/.

„Campania de anul acesta reprezintă o ieșire la rampă fără precedent a bibliotecilor, și nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim practic de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural și artistic amplu, pe mai multe paliere, funcție de îndrăzneala și imaginația bibliotecarilor implicați”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Inițiată și coordonată de ANBPR și implementată de profesioniști bibliotecari  din toate tipurile de biblioteci, NOCTURNA BIBLIOTECILOR este susținută de Fundația IREX România, GMP PR și THECELL.

„Preț de o noapte, fiecare bibliotecă participantă la Nocturna Bibliotecilor are ocazia să-și  surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creație, până la întâlniri cu autori, concursuri, expoziții sau demonstrații de virtuozitate artistică.. Este, în același timp, o experiență culturală diferită, o cristalizare a energiilor și un regal al  acumulărilor de bune practici pe care Asociația noastră și bibliotecile le-au avut în ultimii ani. Ca manifestare pro-lectură și eveniment de promovare națională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conștientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituția bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, Președintele ANBPR.

Despre ANBPR: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informații:

Ioana Crihană
Director Executiv
ANBPR

tel./fax: 021 411 02 77

email: anbpr_ro@yahoo.com

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *