Biblioteca de Politici Publice

January 29, 2013 in acces deschis, Colectie

Societatea Academică Română a lansat o Bibliotecă de Politic Publice (BPP), o platformă online unde să ofere acces gratuit la publicații despre politicile publice din România. În prezent  BPP  conține “peste 200 de lucrări pe teme precum sănătate, educație, mediu, reforma administrativă, economie, fonduri europene, minorități, infrastructură, energie etc“.  Cei de la SAR își exprimă dorință de a oferi acces liber prin această bibliotecă  la “cărţi, articole, policy brief-uri, policy memo-uri, teze doctorale şi de dizertaţie, studii, prezentări, working paper-uri, rapoarte etc. ce se concentrează pe România. Platforma este deschisă atât cercetătorilor români, cât şi celor din mediul internaţional ce sunt interesaţi de politicile publice de la noi din țară.

Puteți accesa BPP la adresa  sar.org.ro/?post_type=biblioteca&lang=ro. Cei care vor să contribuie la această depozit digita o pot face completând formularul acesta.

Astfel de inițiative sunt foarte necesare iar cei care le pun în practică trebuie felicitați. Mai mult, poate ar fi util ca secțiile de catalogare ale asociațiilor noastre sau chiar bibliotecile care au experiență în lucrul cu colecțiile digitale să le ofere celor care încep astfel de proiecte consultanță, să le pună la dispoziție ghiduri practice de cum se organizeaza astfel de colecții, care sunt standardele existente. Accesul liber nu trebuie să însemne și un acces greoi la documentele existente iar profesia de bibliotecar nu mai trebuie să rămână închisă între zidurile bibliotecii sau în spatele colecțiilor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *