Conferința ANBPR BiblioPUBLICA: „Comisiile profesionale – factor al dezvoltării bibliotecilor”

April 17, 2013 in ANBPR, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor, BIBLIONET, Bibliotecari, Biblioteci publice, Biblioteci romanesti

Joi, 18 aprilie a.c., va lua startul, la CPPI Bușteni, județul Prahova, Conferința ANBPR BiblioPublica 2013, cu tema „Comisiile profesionale – factor al dezvoltării bibliotecilor”.

Luna aprilie marchează pentru comunitatea bibliotecară atât o lună de mare efervescență culturală în contextul Zilei Naționale a Bibliotecarului, cât și organizarea ediției de primăvară a Conferinței Naționale a ANBPR, BiblioPUBLICA.

„Este pentru prima oară în experiența recentă a Asociației noastre când ne propunem, programatic, să acordăm un interes deosebit activității Comisiilor profesionale în cadrul unei Conferințe de nivel național. De altfel, începând din acest an, ANBPR va organiza cu consecvență acest format lucrativ de eveniment, care pune în valoare experiența și acumulările profesionale ale colegilor noștri și contribuie la o mai bună conectare a comunității bibliotecarilor la  activitățile și proiectele Asociației”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, Președintele ANBPR.

Ca de fiecare dată, bibliotecarii români întâmpină luna aprilie cu o suită întreagă de manifestări profesionale prilejuite de Ziua Bibliotecarului, sărbătorită în data de 23 Aprilie, precum și de Săptămâna Națională a Bibliotecarilor. Conferința de la Bușteni, este, în acest context aniversar, evenimentul profesional care concentrează experiențele profesionale cele mai relevante ale anului 2013 din perspectiva bibliotecarilor membri ANBPR.

 „Biblioteca publică este un factor generator de schimbare și evoluție atât la nivelul organizației noastre profesionale, cât și la nivelul comunității, în ansamblu. Tema propusă de ANBPR în acest an oferă participanţilor posibilitatea de a prezenta soluții de îmbunătățire a relațiilor de interacțiune și implicare proactivă în cadrul Asociației, cu accent pe activitatea Grupurilor de lucru și a structurilor colaborative. Prezența partenerilor ANBPR la eveniment va aduce, de asemenea, o perspectivă nouă privind rolul și experiența dovedită a bibliotecilor publice în implementarea parteneriatelor”, a declarat Ioana Crihană, Directorul Executiv al ANBPR.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

10 responses to Conferința ANBPR BiblioPUBLICA: „Comisiile profesionale – factor al dezvoltării bibliotecilor”

 1. E o gluma?
  Conferinta Nationala anuntata de azi pentru maine???
  Daca e adevarat, asta aduce a insuratoare promisa la discoteca si consumata inainte de miezul noptii, la poarta miresei…

  • Ei bine, din nefericire la debutul acestui an s-au bulucit foarte, foarte multe într-un interval mult prea scurt. Cu toții performăm in limitele acelorași coordonate 12 ore productive.

   Eu personal va mulțumesc tare mult pentru ca așa vom putea regla si mai fin eficiența de comunicare si plaja de reprezentare. Mulțumesc mult si asta nu e la misto. Chiar mulțumesc!

   • Daca in “plaja de reprezentare” sunt cuprinse si cele pe care le-am tot scris pe aici si i le-am semnalat si direct domnului presedinte Dragos Neagu, a doua zi dupa Conferinta de la Braila, facem clar un pas inainte; pe scurt, am zis si continuu sa sustin ca trebuie clarificata/ reglementata o data pentru totdeauna relatia ANBPR – filiale judetene/ biblioteci judetene. Nu este posibil sa fie organizata o conferinta nationala, iar intr-o filiala din tara – cea din care fac parte – sa se comenteze despre eveniment doar cu referire la modesta mea ironie de mai sus. Asta pentru ca nu s-a anuntat nici oficial nici neoficial, nu s-a postat nimic pe nicaieri, presedintele si biroul executiv de la Valcea nu stiu nimic, desi filiala are 50 de membri cotizanti, conducere statutara etc.

    Multumesc si eu si apreciez. Toate bune!

    • Relația dintre asociație și filialele sale este articulată în documentul de Strategie care este în lucrul Biroului Executiv în acest moment. Există capitol distinct care tratează mai multe detalii.

     Cu bine,

 2. Domnule Smedescu: sinteti circotas – pentru ca, daca nu gresesc, sinteti foooarte insurat! Ce va pasa cum isi fac altii nuntile? :))
  Si ca sa nu mai fiti trist, pe site-ul ANBPR zice ca aceasta conferinta a inceput ieri, 16 aprilie !
  Tot pe site-ul ANBPR am vazut ca subiectul intrunirii, COMISIILE PROFESIONALE – nu prea exista; imi cer iertare de vorba proasta, dar acolo figureaza o multime de oameni morti de mai multa sau mai putina vreme, iar altii sint pensionari.
  ANBPR-ul are mai multe site-uri (asa cum are ABR -ul !?) si n-am nimerit eu la poarta cea noua ?

 3. Pentru puțin.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *