Duhul rău care bântuie ANBPR loveşte şi la Sibiu: Grupului Impact i se trânteşte uşa în nas

October 11, 2013 in ANBPR, Asociatia Bibliotecarilor din Romania, Asociatia Bibliotecarilor Maghiari din Romania, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor, BIBLIONET

Dorinţa noastră ca  obiectivele pe care ni le-am propus  sa ne preocupe in cel putin aceeasi masura si dupa incheierea “Biblionet” – asigurând durabilitatea şi dezvoltarea “cuceririlor” 🙂 de până acum ale programului – ne-a făcut să solicitam oficial Consiliului de conducere al ANBPR funcționarea Grupului Impact ca “Grup de lucru asociat ANBPR” – o structură informală de sine stătătoare, fără personalitate juridică. În scrisoare am enumerat pe scurt beneficiile colaborării – pentru Asociaţie, nu pentru GI, grup care doreşte să-şi atingă obiectivele în interiorul şi nu în afara organizaţiei profesionale din care facem parte. Spun oficial pentru ca aşa ni s-a solicitat, pe un ton stupid de înţepat, în loc de răspuns, la un precedent demers, verbal.

Scrisoarea noastră a întâlnit duhul rău care bântuie de multicel board-ul asociaţiei profesionale din care facem parte. Întrupat în special în fizicul dlui “prim-vicepreşedinte” Sorin Burlacu, director al Bibliotecii Judeţene “V. Voiculescu” Buzău, duhul rău şi cârcotaş şi-a ridicat poalele-cap precum o ţaţă, arătându-ne în toată hidoşenia dedesupturile împuţite, neprimenite de prin anii ’90-2000, ale asociaţiei profesionale din care facem parte. Pe scurt, în locul fireştii acceptări a solicitării Grupului Impact, de a continua să lucreze voluntar, însă în cadrul  ANBPR, ne-am ales cu reproşuri că nimic din ceea ce am reuşit până în prezent nu este bine, că nu suntem reprezentativi, nici noi şi nici produsele noastre, nu am cerut aprobare să existăm şi să creăm produse, am utilizat fără drept sigla ANBPR când am scos „Ghidul de bune practici în situaţii de risc” şi o utilizăm şi acum, când lansăm un ghid al serviciilor de bibliotecă + un ghid al activităţii metodice, nu am prezentat conducerii asociaţiei strategia noastră de viitor, planul de activităţi …şi multe altele. Într-un final, solicitarea noastră a rămas în coadă de peşte, punându-ni-se câteva condiţii revoltătoare nu doar prin ele însele şi pentru că ar contraveni Statutului asociaţiei, ci întâi de toate pentru că Asociaţia însăşi nu are o strategie şi un plan de activităţi, acţionează ca musca fără cap (sărăcia, de fapt, lipsa totală a informaţiilor despre Conferinţa de la Sibiu, acu’ în plină desfăşurare, este doar un minim aspect; invitaţiile transmise „pe sprânceană” directorilor de bj-uri, şi nu preşedinţilor de filiale sau tuturor membrilor, constituie alt „fleac” ), îşi încalcă sistematic Statutul şi compromite ideea de dezvoltare organizaţională sănătoasă. Toate acestea nu o împiedică, însă, să manifeste o fudulie strict specifică proştilor, nicidecum oamenilor „cu carte”.

Îl rog public pe Dragoş Neagu, tânărul preşedinte al ANBPR, să se ţină cât poate de departe de duhul rău şi cârcotaş întrupat în Sorin Burlacu şi în încă un director, căruia nu i-am reţinut numele. Pe duhul rău şi cârcotaş, oricât de „pe moşia lui” s-ar considera, îl rog să nu meargă atât de departe încât la o viitoare solicitare către board-ul ANBPR să invoce ius primae noctis sau cine ştie ce alte „delicateţuri” masculine,  din categoria celor care îl bântuie pe S. Burlacu şi îl determină să ţipe la colegele noastre din GI de parcă acestea intenţionau să-l exorcizeze.

Atitudinea manifestată faţă de noi, ca şi faţă de oricine altcineva în această situaţie este o eroare fundamentală a conducerii ANBPR şi sper să nu se mai repete niciodată. În acest scop, poate ar fi didactice câteva lecţii corporative – păşuniste, însă adecvate situaţiei, pe care tocmai le-am primit pe mail?

NOTĂ: cele de mai sus sunt exprimate în nume personal, colegii din Grupul Impact îşi iubesc şi îşi apreciază conducătorii …eu sunt rău din fire, sunt iremediabil, de-asta scriu în acest fel. 🙂

PS: îmi crapă obrazul de ruşine că afişul publicitar din dreapta acestei postări pe Prolibro, către Conferinţa ANBPR de la SIBIU, duce link spre o întreprindere “smart” doar ca enunţ.  Atât şi nimic mai mult…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses to Duhul rău care bântuie ANBPR loveşte şi la Sibiu: Grupului Impact i se trânteşte uşa în nas

 1. valentin,

  eu nu particip la conferinta de la sibiu, n-am informatii despre ce se intampla acolo. dar daca e asa cum spui tu, poate actuala conducere a anbpr a uitat faptul ca, la conferinta de la tg. mures din aprilie 2012, vechea conducere a acordat Grupului Impact diploma de excelenta pentru …..realizarea ghidului de bune practici in situatii de risc. din cate stiu eu, domnul director burlacu face(a) parte (si) din actuala (vechea) conducere a anbpr.

  virgil cojocaru

 2. Am ajuns acasa acum de de la conferința de la Sibiu. Nu pot sa spun ca nu sunt afectata de ceea ce s-a intamplat.
  As dori sa ma simt ca apartinand unui corp profesional care are incredere in capacitatea mea de lucru si discernamantul meu. Doar as dori. Dar nu o sa spun ca Alexandru Lăpușneanu- ”Daca nu ma vreti eu va vreau”
  As dori comisii deschise si in care sa am sanse sa intru cu scrisoare de intentie, nu asa cum se face acum, as dori sa nu trebuiasca sa lucrez pentru profesia mea in ilegalitate, sub amenintarea excomunicarii, as dori respect pentru bunele intentii, si pentru dorinta de a face lucrurile mai bine.
  Sunt membra in alte multe grupuri care au avut incredere in mine de la inceput. (Uniunea femeilor Bihor, Fundatia culturala de pe langa biblioteca, Prolibro, Kosson…si chiar Grupul Impact ) și am si un brand de care sa ma ocup deci voi supravietui ….

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *