Ghidul activităților de îndrumare metodică în bibliotecile publice

November 7, 2013 in advocacy, Biblioteci romanesti, Metodica, referinte

 Text integral 
ghidul met

Ideea elaborării acestui ghid este un rezultat al  cafenelei cu metodistii  si coordonatorii din țară ( 6 iulie 2012 )- după centralizarea materialelor , si discutii de evaluare a întâlnirii.
”Bibliotecile județene desfășoară activitate metodică în majoritatea județelor, dar nu în mod sistematic și nu există norme și standarde la nivel județean. Nu se planifică un număr de deplasări anual (implicit, nici bugetul aferent) iar locațiile se stabilesc în general pe moment, din dispoziția directorului. Evaluarea activității bibliotecilor nu se face la nivel de județ, ci numai la cerere, neuniform, prin similitudine cu biblioteca județeană.
 Se impune elaborarea unui Ghid al bibliotecarului metodist, care să cuprindă modele pentru planificarea activității, stabilirea obiectivelor și acțiunilor necesare în evaluarea și îndrumarea bibliotecilor, Fișa postului pentru bibliotecar și metodist etc.”
Inițiatorii proiectului au dorit- standarde  naționale ale activității metodice, un corp profesional, și recunoastere in COR . Proiectul prea ambițios nu a putut fi realizat  până acum.
S-a ajuns la acestă lucrare, utilă sperăm,   creata prin punerea in comun a mai multor experiente foarte   diferite căpătate nu printr-o metoda de formare standard ci prin metoda empirica , incercare eroare, pe parcursul multor ani de activitate.
Vă invităm să-l parcurgeți și să ne transmiteți părerile voastre.
 Grupul Impact

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

0 responses to Ghidul activităților de îndrumare metodică în bibliotecile publice

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *