Aniversarea domnului Mircea Regneală

November 19, 2013 in Asociatia Bibliotecarilor din Romania, Bibliotecari, Biblioteconomie, Profesori, studenti, Video

La împlinirea vârstei de 70 de ani domnul profesor Mircea Regneală a fost sărbătorit la Biblioteca Națională de colegi de breaslă și studenți. Cu această ocazie domnul Regneală a ținut un mic discurs care poate fi urmărit mai jos.

Tot atunci a fost lansat și un volum omagial “Biblioteconomia româneasca la inceput de secol 21” despre care însă nu am găsit multe informații. Ne poate ajuta cineva cu detalii?. Prin amabilitatea domnului Robert Coravu aveți aici cuprinsul acestui volum.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 response to Aniversarea domnului Mircea Regneală

  1. Cred ca este o lucrare reusita: exprima foarte bine nivelul biblioteconomiei romanesti in cel de-al doilea deceniu al secolului XXI. Un universitar teoretician (pe care il stiam mult mai bun ca practician in urma cu citiva ani) scrie: – “Biblioteca universitară și rolul său în cercetare privind utilizarea avansată
    a informației”; asemenea titlu agramat nu ma ispiteste deloc sa citesc materialul, dar ma indeamna sa ma intreb cum s-or fi desfasurind orele in sala de curs la biblioteconomia din Bucuresti.
    Sau: “ Educaţie interculturală prin bibliotecile scolare si CDI-uri” – alt titlu frint si dezacordat (ce vine de la Timisoara, de data aceasta), dovedeste care mai este “Valoarea bibliotecarului în societatea cunoasterii”. Marturisesc ca as fi curioasa, totusi, sa vad cum e abordata “Paradigma livrescului” – care mai sint “nuanţele, completările si interpretările” unui concept de cele mai multe ori folosit in mod inadecvat, ori ce “Modalităţi de accesibilizare” se mai poarta. “Forţa entuziasmului în biblioteci” fiind suficienta prin ea insasi, in mod evident coordonatorii acestui volum omagial (ce reuneste compunerile unor profesori universitari, a unor oameni cu experienta intr-ale scrisului si chiar a muncii de redactie), care trebuia sa fie prin el insusi un OMAGIU, adica produs EDITORIAL IMPECABIL, ba chiar frumos, n-au mai considerat necesara si operatiunea ingrata de corectura a textului in spiritul limbii romane. N-are a face: gestul conteaza. “Tentația omniscienței” fiind mare, ma opresc aici si ii doresc si eu profesorului Mircea Regneala multa sanatate.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *