Bibliotecile inovative îi pregătesc pe copii și pe tineri pentru viitor

December 3, 2013 in Biblioteci din Moldova, Biblioteci publice, Biblioteci romanesti, finantare, granturi

Programul pentru inovații în biblioteci publice al EIFL anunță un concurs internațional de proiecte pentru granturi de dezvoltare de servicii care utilizează noile tehnologii de informare și comunicare pentru a răspunde nevoilor copiilor și tinerilor. Proiectele care pot fi finanțate cu până la 20.000 de dolari fiecare, trebuie:

 • să aibă o abordare inovativă în încercarea de a răspunde nevoilor copiilor și tinerilor și
 • să folosească tehnologia digitală în moduri noi și creative și
 • să lucreze în pateneriat cu agenții sau departamente guvernamentale, organizații din societatea civilă sau inovatori în ale tehnologiei.

Bibliotecile publice din România și Moldova sunt eligibilă să aplice. Termenul limită pentru trimitere aplicațiilor este 31 ianuarie 2014. Mai multe detalii găsiți aici.

Avem doua centre de excelență care lucrează cu publicul țintă al acestor proiecte (copii și tineret) dar și multe biblioteci care fac proiecte excelente pentru publicul lor. Rămăne să vedem de unde poate să vină ideea creativă care să aducă un astfel de grant (și recunoașterea care vine cu el) în bibliotecile din țară. Nevoi sunt, idei la fel, totul e să existe voință și putere de muncă.

P.S. Eu tot zic și nu glumesc, pentru ajutor (cu rafinat ideile, scris proiectul) știți unde mă găsiți.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

6 responses to Bibliotecile inovative îi pregătesc pe copii și pe tineri pentru viitor

 1. Subscriu – si eu pot sa dau un ochi de soacra pe un draft de propunere. Bineinteles, daca cineva e interesat de oferta mea 🙂

  Inca ceva – ce e fain la granturile eIFL este ca, pe langa finantare, ajuta biblioteca sa se conecteze in mediul international si sa capete vizibilitate, tot in mediul international. Deci e cu adevarat o oportunitate care nu trebuie ratata.

  Spor la scris!

 2. Foarte frumos! Pentru bibliotecile universitare, nimic?

 3. La primul gand, stiu ca Fundatia Elsevier are granturi pentru universitare.
  http://www.elsevierfoundation.org/innovative-libraries/
  Sunt convinsa ca sunt o multime de alti finantatori care au fonduri (uneori doar) pentru biblioteci universitare. Poate ne lumineaza colegii din universitare, care au ma scris si implementat asa ceva …

 4. Bibliotecile scolare pot aplica? Exista granturi si pentru ele?
  Va multumesc

 5. Pentru ca sunteti super dragute si v-ati oferit sprijinul va puteti arunca si pe draftul meu un ochi critic sa-l pot face cat mai ispititor pentru finantare? Cum sa vi-l trimit?
  Va multumesc anticipat!

 6. Loredana, ma bucur ca incercati – din pacate eu una nu mai sunt disponibila, mai ales in timp atat de scurt. Oricum, iti tin pumnii!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *