Lectura este o formă a fericirii

January 13, 2014 in campanie promovare, Lectura, Mass-media, Proiecte, Video

Rebelii de la radio RockFM au căutat timp de multe săptămâni o cauză în care să se implice și, cu ajutorul publicului lor, au ales cauza: “Lectura  este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța”. Asta înseamnă că pe parcursul acestui an RockFM va promova lectura și va fi aproape de cei  care fac și ei acest lucru. Să fim cu urechile pe ei 🙂

Pentru început, bibliotecarii cei mai activi ar putea participa pe forumul dedicat lecturii găzduit pe pagina de Facebook a RockFM. Credeți că ar merita să deschidem un topic despre biblioteci pe acest forum?

4 responses to Lectura este o formă a fericirii

 1. Ma minunez cate reactii (SI) la acest anunt.

  Modalitatea cea mai placuta de petrecere a timpului liber este cititul.
  Iubind CARTEA, CITITUL putem spune ca nu suntem niciodata singuri.
  Ii avem langa noi pe autorii cartilor, pe eroii cartilor pe care le citim.

  Putem sublinia tema – Lectura este o forma a fericirii – prin cuvintele lui Miron Costin :
  „Nu este alta mai frumoasa si mai de folos zabava decat cetitul carţilor…” Oare astãzi se mai studiazã „De Neamul Moldovenilor” ?
  Mai stiu copiii nostri aceasta minunata fraza ?

  • Cu precizarea, care de multe ori se ignora, in special in perioada comunista cand se utiliza mult acest citat din Miron Costin, ca el se referea in special la cititul Bibliei, cititul era asa de important fiindca insemna cunoasterea si preaslavirea lui Dumnezeu. Citatul de fapt continua in acest fel: Cu cetitul cărţilor cunoaştem pe ziditoriul nostru, Dumnezeu, cu cetitul laudă îi facem pentru toate ale lui cătră noi bunătăţi, cu cetitul pentru greşalele noastre milostiv îl aflăm.

  • Eu una m-am bucurat tare mult cand am vazut ca Lectura a iesit castigatoare la “Rebel fara cauza”. M-am bucurat pentru ca asta spune ca interes in randul publicului exista, deci avem sanse sa crestem ca institutii daca ne facem treaba cu responsabilitate si pricepere. Luni astept un telefon sa stabilim o intalnire sa vedem cum poate Biblioteca Metropolitana sa ajute si sa se ajute cu RockFM. Daca sunt si altii interesati, pot sa mentionez si asta la intalnire.

 2. Sigur ca e motiv de bucurie atunci cand auzi ca Lectura, Cartea nu sunt uitate, ba, mai mult, sunt resimtite corect mai ales de catre tineri, ca este si pentru ei o preocupare majora.
  Iar, parca, pentru Bibliotecari, bucuria este mai mare si, corect spus, ii si obliga pe cei care sunt in slujba cartii.
  De asta regretam eu ca subiecte absolut magnifice nici nu sunt bagate in seama de bibliotecari, sau, mai mult nu sunt initiate de catre bibliotecari.
  Iar cei care raspund sunt mereu aceiasi, ca si in acest caz …

  Legat de celebrele cuvinte ale lui Miron Costin „Nu este alta mai frumoasa si mai de folos zabava decat cetitul carţilor…” este posibil sa se faca referire la cititul Bibliei. Era epoca … Nu stiu cu exactitate fragmentul din carte. Dar, nu are importanta.
  Nu cred ca este ignorata continuarea si nu, comunistii ne-au interzis sa o cunoastem.
  Dar, atata frumusete si atata substanta, putem sa ne gandim si la mai multe semnificatii, daca dorim si asta doar in trei cuvinte despre „cetitul cartilor” ca fiind cea mai de folos „zabava” a omului ca nici nu mai ne inteeseaza continuarea.
  Si critici literari, si profesori si elevi au retinut fraza de mai sus si au inteles-o foarte corect, redand-o mereu din generatie in generatie, nefiind nevoie de o continuare.
  Nici nu cred ca exista vreo alta fraza celebra (si cunoastem multe citate celebre despre CARTE/CITIT a unor mari nume) despre bucuria/satisfactia CITITULUI, considerat o ZABAVA. Adica, petrecere a timpului, distractie, petrecere, dar, zabava fiind SI o linsititoare odihna, etc. Absolut superb !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *