Ora Pământului și biblioteca

March 29, 2014 in advocacy, Biblioteci publice, Biblioteci romanesti, concurs

Astăzi se sărbătorește Ora Pământului. Pe lângă (tradiționala de acum) oră în care se închide lumina, anul acesta cu ajutorul WWF a fost organizat un concurs pentru încurajarea informării despre energia solară. Premiul, un sistem complet de captare a energiei solare, a fost câștigat de Biblioteca Șirna din județul Prahova. Sincere felicitări!!! Iată și mesajul de pe pagina de concurs:

Ora Pământului în lumea noastră …

Şirna este o comunitate mică, de aproape 5000 de oameni, cu resurse financiare modeste, dar este locul cel mai frumos de pe pământ, pentru că aici m-am născut.
Am depus aplicaţia cu speranţa să obţin un panou solar pentru biblioteca noastră, pentru că nu numai eu, ci foarte mulţi dintre cei care îi trec pragul se simt aici ca acasă. Biblioteca Comunală Şirna, judeţul Prahova, în care lucrez de aproape un sfert de secol, este un loc viu, un loc încărcat cu energie, iar energia care îl animă vine nu numai din cărţi, ci şi din cei câteva sute de oameni care au nevoie de un loc pentru lectură, informare, educare, recreere, joacă, un loc în care să fie încurajaţi să creeze, să cânte, să danseze, să înveţe, să preţuiască.
Participarea la acest concurs a fost, poate, o lecţie despre cum trebuie să ne preţuim Pământul. Vestea că am câştigat a venit, totuşi, pe neaşteptate. Dacă aş putea să surprind în aceste câteva vorbe bucuria care ne-a cuprins, ar fi de ajuns!… Dacă aş reuşi, măcar în parte…
Aşa de frumos străluceşte soarele la fereastra bibliotecii, c-ar fi cu neputinţă să nu ne bucurăm de viaţă, de natură, de tot ce e frumos în lume!
Să ocrotim Pământul! Nu trebuie să ne înspăimânte imensitatea lui. E de ajuns să iubim şi să preţuim pământul pe care-l batem la pas zi de zi.

Iuliana-Camelia Pîrvu,
bibliotecar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

1 response to Ora Pământului și biblioteca

  1. Dragă colegă, ce bine-mi pare pentru biblioteca d-voastră ! Voi prelua experienţa de informare a cititorilor bibliotecii despre utilitatea energiei solare, chiar este un obiectiv important pentru noi toţi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *