Cateva idei si curiozitati. Reportaj fotografic din vacanta

July 20, 2014 in Foto

O biblioteca din Spania propune cititorilor un pachet de vacanta in sacose frumos pregatite care poarta un numar si lista documentelor din interior (atat carti cat si CD-uri cu tematica diversa de la sex la SF). Acest pachet e indivizibil si se imprumuta pe deasupra numarului de documente care se pot lua in mod obisnuit si se restituie bibliotecii la sfarsitul vacantei.

20140701_094329

De asemenea pe perioada vacantei biblioteca organizeaza o multime de ateliere pentru copii, de exemplu: invat sa citesc, cum facem o carte de selfie, conversatii in engleza, casting… biblioteca e in cautarea a 25 de tineri scriitori, club de lectura in franceza, club de lectura de benzi desenate, curs de scris creativ, atelier de radio, etc. O oferta cu adevarat impresionanta pentru aceasta perioada.

20140701_094047

O initiativa curioasa de biblioteca solidara este asa numita “carti cu paine”. Ea consta in esenta in faptul ca daca intarzii sa restitui un document la biblioteca, in loc de sanctiunea obisnuita a bibliotecii (care in Spania e de obicei suspendarea temporara a dreptului de imprumut) poti aduce un kilogram de alimente neperisabile pe care biblioteca il doneaza unei asociatii caritabile.

20140701_094549

O biblioteca lipea pe contracoperta cartilor acest mesaj catre cititor:
“Cand va dam acasta carte ne asteptam de la dumneavoastra sa o tratati cu dragoste. Sa o pastrati tot asa de curata ca la primire, incercand sa nu sufere vreo ruptura, fara sa scrieti pe ea nici macar o litera, nepermitand sa treaca din mana in mana pentru ca in afara de faptul ca se poate rupe s-ar putea pierde si veti fi nevoit sa o platiti. Nu o puteti detine mai mult de o luna asa cum spune regulamentul. Daca nu o terminati de citit puteti reinnoi imprumutul insa va rugam sa o restituiti la termen.”

IMG_9148

Cu mai multa vreme in urma ai fi putut fi chiar si excomunicat.

IMG_0055

Daca nu aveai grija de carti precum cele din aceasta expozitie de facsimile din biblioteca unui castel ( a se vedea pagina )

IMG_9719

IMG_9862

IMG_9900

IMG_9909


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

0 responses to Cateva idei si curiozitati. Reportaj fotografic din vacanta

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *