Claudia Şerbănuţă a fost numită director general interimar al Bibliotecii Naţionale

July 31, 2014 in Uncategorized

Claudia Şerbănuţă, specialist în biblioteconomie şi ştiinţa informării, a fost numită, miercuri, în funcţia de director general interimar al Bibliotecii Naţionale a României (BNR), după ce Elena Tîrziman, care a fost manager interimar timp de patru ani, a fost destituită, marţi, din funcţie.

Decizia de destituire a Elenei Tîrziman din funcţia de director al Bibliotecii Naţionale a României vine după ce, în ultimele luni, au existat tensiuni între BNR şi Ministerul Culturii (MC) privind clădirea în care se află cele două instituţii.

Astfel, pe 7 martie, Sindicatul Bibliotecii Naţionale a României şi Asociaţia Bibliotecarilor din Biblioteca Naţională a României au anunţat declanşarea grevei japoneze până la abrogarea HG 862/ 2013, potrivit căreia Ministerul Culturii preia în administrare directă o treime din sediul instituţiei.

Ulterior, pe 13 martie, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a propus într-o întâlnire cu Blocul Naţional Sindical (BNS) amendarea HG nr. 862/ 2013, astfel încât spaţiile unde se organizează evenimentele culturale din incinta Bibliotecii Naţionale să fie în proprietatea şi administrarea bibliotecii. Sindicaliştii au decis pe 14 martie suspendarea grevei japoneze, ca urmare a stabilirii începerii negocierilor cu Ministerul Culturii (MC) privind corectarea HG nr. 862/2013.

integral la: http://www.mediafax.ro/cultura-media/claudia-serbanuta-a-fost-numita-in-functia-de-director-general-interimar-al-bibliotecii-nationale-13006522

_________________
PS: Dragă Hunor, dacă lucrurile stau cum scrie în comunicatul remis Mediafax şi – mai mult decât atât – eşti bine intenţionat în acest demers, ţi-ai spălat o parte dintre păcatele nesusţinerii efective a cauzei bibliotecilor româneşti, în calitate de ministru al Culturii.
În următorul mandat spălăm şi celelalte păcate, igen?! 🙂


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 responses to Claudia Şerbănuţă a fost numită director general interimar al Bibliotecii Naţionale

 1. Stimati colegi,

  Biblioteca Academiei Române organizează în perioada 20-21 noiembrie 2014 un workshop cu tema „Colecţiile de patrimoniu în era digitală” Lucrările workshopului îşi propun să dezbată subiecte precum metode moderne de conservare şi prezervare a colecţiilor patrimoniale, metode de diseminare a acestora, valorificarea prin digitizare a colecţiilor de patrimoniu şi nu numai.

  Dat fiind expertiza dumneavoastră în domeniu, apreciem că participarea dumneavoastra cu comunicari care să abordeze unul din subiectele menţionate sau teme conexe va contribui mult la calitatea ştiinţifică a lucrărilor workshopului şi la discuţiile pe marginea lor. De aceea vă rugăm să comunicaţi organizatorilor, până la 15 august 2014, intenţia dumneavoastră de participare împreună cu titlul comunicării pe adresa mariuca@biblacad.ro

  Detalii cu privire la organizarea evenimentului le puteti gasi la adresa http://biblacad.ro/workshop/

  Cu mulţumiri,

  Dr. Măriuca Stanciu,
  Coordonator al workshopului „Colecţii de patrimoniu în era digitală”

 2. Spor, Claudia! Abia astept sa ne chemi pe toti la conturat o strategie nationala pentru sistemul de biblioteci!

 3. Felicitari, Claudia! Succes in salvarea fondurilor de publicatii care asteapta ajutor de multe decenii!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *