Klaus Iohannis: “În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze omul la carte şi cartea la om”

November 19, 2014 in advocacy, Autori

media-141641366345084900

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la lansarea autobiografiei, despre legătura sa cu cărţile şi cu cultura, în general. Cartea “Pas cu pas” explică, printre altele, intrarea sa în politică şi relaţiile cu diverse personaje de pe această scenă.

“Sunt plăcut surprins de numărul mare de vizitatori. Sunt obişnuit să intru şi în librării şi târguri de carte. În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze omul la carte şi cartea la om. Îmi permit să fac o remarcă legată de discuţia pe care am avut-o la standul organizatorului. Este foarte important pentru mine să dăm un semnal nu numai cu şi prin carte, ci şi pentru şi prin cultură, la modul cel mai general. Cultura ne salvează” a spus preşedintele ales.
(sursa)

Alte informatii, cu foto video

PS: in timp ce noul preşedinte oferea autografe pe propria-i carte pentru mii de cititori, vechiul preşedinte – cu baietii si fetele, la cârciumă, pentru a treia oară în ultimele luni.
Deh, fiecare îşi joacă propria-i “carte”…
:mrgreen:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/16/d249987000/htdocs/prolibrok/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 responses to Klaus Iohannis: “În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze omul la carte şi cartea la om”

 1. Cuvinte mari ! Frumoase !
  Sa fie si adevarate !
  Sa vedem, practic.

  Oricum, sa recunoastem este primul presedinte al Romaniei care la o lansare de carte vorbeste despre “reconectarea omului la carte şi cartea la om”.
  Mai mult …”CULTURA NE SALVEAZA !”
  Foarte corect.

  Desi mie mi se pare foarte tarziu pentru Romania dupa 25 de ani de inmanelizare in toate sectoarele …
  dar, Sperante exista chiar si la cei mai in varsta.

  Sa-l vedem cum va trata bibliotecile si cum va “vedea” Biblioteca Nationala a Romaniei cu CARTILE ei.
  Totul pentru “reconectarea omului la carte şi cartea la om”.

 2. Noul presedinte al Romaniei spune ceea ce este de asteptat de la un intelectual care are studii universitare de fizica, este profesor si inspector scolar, deci cunoaste foarte bine mediul invatamantului preuniversitar romanesc, are practica administrativa foarte apreciata, ca primar al Sibiului, precum si activitate politica in FDGR, PNL; se delecteaza cu lucrari practice in casa proprie si, in general, cu lucruri bine facute. Propria sa experienta de viata il face sa-si exprime crezul umanitar si politic “CULTURA NE SALVEAZA”.
  Pentru toate aceste motive, si, de ce nu, si pentru etnia sa germana, eu cred in aceasta persona (ein Mann, ein Wort). Daca bunica mea ar fi trait, acum ar fi fost fericita, pentru ca nu o data spunea cu multe decenii in urma, parafrazand o zicala: “Daca n-ai un neamt, sa ti-l cumperi”. Noi il avem deja, caci e nascut pe taramul romanesc.
  De ce “CULTURA NE SALVEAZA”? Pentru ca, sper, va fi dat mult sprijin educatiei de baza, formarii in spiritul muncii si al inovatiei, respectului pentru legi, salvarii mediului inconjurator si difuzarii unui nou model economic (bioeconomia).
  Romania are o mare sansa, sa ne ajute Dumnezeu!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *